AD Guíxols 2 – 0 CF Sant Jaume: “Victòria important per recuperar el lideratge”

El Guíxols en va fer prou amb 5 minuts per tombar un bon Sant Jaume i recuperar el liderat.

El Guíxols ha tret el màxim profit dels dos partits que ha disputat al Josep Suñer, aconseguint sumar un 6 de 6 punts que, de la mà de les ensopegades dels rivals directes per les dues primeres places de la classificació, el Bescanó i el Bosc de Tosca (que tan sols han retingut 1 punt cadascun), ha permès els blaugrana tornar-se posar al capdavant de la taula amb un punt d’avantatge sobre els de la Selva i a quatre dels de la Garrotxa.

Els guixolencs no van malbaratar l’oportunitat d’or que tenien per recuperar la condició de líder, just abans de visitar dissabte vinent el Bescanó, davant d’un Sant Jaume de Llierca que està fent una gran temporada, amb un equip jove però de molta qual·litat, que practica un bon futbol com va demostrar a Sant Feliu.

L’encontre va ser molt disputat perquè ambdós conjunts el plantejaren per vèncer. La prova és que als 3 minuts, ja hi hagué la primera aproximació de perill dels visitants en la sacada d’una falta lateral que es va passejar per l’interior de l’àrea petita. En el 11’, ho va provar Callicó amb un xut des de la frontal que va sortir desviat. Als 21’, una relliscada inoportuna d’un defensa local gairebé ho aprofiten els forasters, però la vaselina es va estavellar al travesser evitant el possible 0 a 1. A la mitja hora de joc, una altra ocasió de molt perill dels contraris degut a una errada en defensa, en la que era la segona i clara oportunitat que perdonaven els antagonistes. Per contra, al minut 34, Sanku, incombustible, va pressionar amb fe el porter Moreno, robant-li l’esfèrica i va marcant a porteria buida l’1-0. Només tres minuts més tard, després d’una bona jugada col·lectiva dels de la nostra ciutat, va acabar amb una centrada des de la línia de fons d’Aitor per a que Omar afusellés al primer pal el 2 a 0. Era la diferència, amb les mateixes arribades de perill, d´aprofitar-les o no fer-ho.

A la represa, Diego Zayas i Amós Gasca substituïren a Lanzas i Guillem, i Sanku (48’), va tenir el tercer, però un jugador visitant va desviar la pilota a córner. Als 62, també Callicó amb un potent tret que pica al lateral de la porteria. Set minuts desprès, els forasters van intentar posar-se novament a dintre del matx, però Gurt ho evità amb una gran aturada. El Sant Jaume no li va perdre la cara al partit i ho va intentar fins al final. En el 75, quan més apretava un adversari, van tornar a posar a prova el porter del Suñer en un parell d’ocasions més. El Guíxols també va tenir ocasions per tancar el xoc (80’), i quatre minuts més tard va se el Sant Jaume qui va tenir un xut que va sortir fregant el pal de la porteria blaugrana.

Toni Sánchez va introduir tres novetats en l’onze amb relació al darrer partir de lliga a casa davant del Bosc de Tosca (2-0), donant entrada a Aitor, Umar i Guillem en lloc de Riki, Toumani i Amós Gasca; no va poder disposar de Riki, malalt; Toumani, per sanció i Eloy Gámez i Denilson, per lesió. Montero i Michel van entrar novament a la convocatòria després de diverses jornades.

A.D. Guíxols: Gurt, Aitor, Umar, Lanzas (Diego Zayas, 46’), Bilal, Guillem (Amós Gasca, 46’), Pol Mitjà, Callicó, Omar (Juanola, 70’), Brice i Sanku.

C.F. Sant Jaume de Llierca: Moreno, Rigau (Dos Santos, 70’), Fortet, Mora, Coll, Ibrahim (Baldeh, 77’), Pagès (Genís, 61’), Rubirola, Cruz, Borja (Pugnau, 64’) i Julià.

Gols: 1-0 (34’) Sanku. 2-0 (37’) Omar.

Àrbitre: Gomez Gonzalez. T.G.: Als locals Lanzas, Bilal i Pol Mitjà; i als visitants Ibrahim, Genís i Julià.

Abans de començar l’encontre es va guardar un minut de silenci per la defunció del pare de Joan Sánchez, entrenador del Sant Jaume.

Aquest dissabte, a les 4 de la tarda, l’Ateneu té una sortida complicadíssima al camp d’un Bescanó que, com a local, en 5 matxs davant dels de Sant Feliu, només ha deixat escapar 4 dels 15 punts en joc. Fa cinc temporades s’hi va guanyar i la 17/18, empatar. Capgirar aquesta estadística tindria el gran premi de consolidar-se al lideratge, a més de l’average particular, i empatant es mantindria la distància amb el màxim favorit per l’ascens.