AD Guíxols 1- 1 UE Porqueres: “Glaçats”

Els de Toni Sánchez veuen escapar una victòria que semblava controlada als instants fins del partit en una tarda d'intens fred.

En el duel d’alçada entre el primer i el segon classificat, el Guíxols no va poder reforçar el seu lideratge, arran de cedir un altre empat com a local enfront d’un Porqueres molt ordenat en defensa. Un gol visitant a la recta final del partit va deixar glaçats a uns guixolencs que semblaven tenir el partit controlat i que, per ocasions i joc, van merèixer un millor premi. Els de Toni Sánchez van monopolitzar la possessió de pilota gairebé els 90 minuts, i van generar opcions per avançar-se ja en el primer període, la més clara amb una rematada a la fusta. A la segona part, Brice va obrir la llauna, però en la recta final del matx, Parals va equilibrar el partit sense temps per a reaccionar als ganxons.

Els del Josep Suñer, van començar el xoc cercant la porteria visitant molt d’hora. Així en el minut 5, Denilson va fer la primera rematada, i deu minuts més tard, Bilal ho va provar però el porter Cortina va interceptar l’esfèrica. El mateix Bilal va rematar fora una centrada de Denilson al segon pal. I és que els propietaris del terreny tenien la pilota i en canvi el seu antagonista buscava transicions ràpides aprofitant la velocitat dels seus puntes, Umaru i Sile, però sense crear perill de cara a gol. A partir de la mitja hora de joc van arribar les ocasions més clares, com una de Denilson, en un xut col·locat que va sortir fregant la fusta, o una doble ocasió al minut 40, primer per Denilson que va estavellar una pilota al pal i després Callicó, que va recollir el rebuig i va tornar a estar a punt de marcar.

La justícia a l’únic equip que va cercar el triomf va arribar en el minut 56, quan Brice va enviar al fons de la xarxa una assistència de Juanola des de banda dreta. Aquest gol va fer esperonar un contrincant que, fins al moment, jugava a veure-les venir, i va executar un parell de córners seguits, que els blaugranes van defensar amb contundència per dalt. Els forasters van fer un pas endavant amb el gol encaixat, i als minuts 61 i 71 van fer treballar per primera vegada a Bayona. El porter ganxó, però, no va poder fer res per aturar un tret des de la frontal de Parals que va ser el gol de la igualada (82’). El partit es va tornar boig els últims minuts, i el Guíxols va disposar de dues bones accions d’Omar per tornar a decantar el partit, una molt clara, amb un xut creuat que va sortir fregant el pal de la porteria d’un Cortina que no va tenir temps de reaccionar. Tot i el resultat final i els mèrits que va fer l’equip per deixar la victòria al Sunyer, van ser d’aquells partits que fan afició i dóna gust de veure’ls.

Per aquest partit, Toni Sánchez va tornar a fer 5 canvis a l’onze inicial respecte el de la jornada precedent, donant entrada a Bayona, Castelló, Montero, Riki i Callicó en lloc de Gurt, Juanola, Omar, Pol Mitjà i Sanding; Lanzas va tornar a entrar a la convocatòria després de recuperar-se d’una llarga lesió; i no va poder disposar d’Eloy Gámez, per lesió, i quedant fora Diego Zayas, Guillem i Michel.

A.D. Guíxols: Bayona, Riki, Toumani, Umar, Castelló (Juanola, 54’), Bilal, Amós Gasca, Callicó, Denilson (Sanding, 68’), Montero (Omar, 68’) i Brice.

U.E. Porqueres: Cortina, Ruiz, Jiménez, Poch, Pol Formiga, Sile, Puig (Jue, 54’), Ruben (Parals, 73’), Mohamedi, Umaru (Arnau,83´) i Ortega.

Gols: 1-0 (56’) Brice. 1-1 (82’) Parals.

Àrbitre: Rubio Ponsatí. T.G.: Als visitants Ruben i Mohamedi.

El diumenge que ve, a les 4 de la tarda, el Guíxols ha d’intentar recuperar aquests dos punts, guanyant al camp d’un Marca de L’Ham que és el vuitè classificat i ve de perdre per 2 a 0 del terreny del Bosc de Tosca. Els precedents no són favorables als de Toni Sánchez, i és que en el parell de matxs que els de la nostra ciutat hi han jugat, encara no hi han sumat cap punt. La tercera ha de ser la vençuda.