Amer CF 1 – 3 AD Guíxols: “Vacances més que merescudes”

El Guíxols va saber patir quan va caldre per acabar decidint un partit frenètic a la segona part.

El Guíxols va tancar l’any assolint una treballada victòria al camp d’un Amer que s’havia convertit en l’equip revelació d’aquesta primera volta, tot i encadenar 4 derrotes seguides les últimes jornades. Els de Toni Sánchez van topar amb un molt bon rival que, ajudat per la nombrosa afició, fa que al seu terreny sigui un equip difícil de batre.

La primera meitat va ser frenètica per part d’ambdós conjunts, amb un ritme molt alt i ocasions a les dues porteries. Ben d’hora (4’) Brice va posar els seus per davant rematant de cap un córner llançat per Callicó (0-1). Els locals no es van arronsar i van tenir el control de la pilota durant molts minuts, posant a prova una defensa guixolenca que va treballar de valent. Als 8 minuts de joc, la primera ocasió pels locals, amb un xut llunyà que es va perdre per damunt del travesser. Gurt va intervenir per primera vegada al minut 12, en un xut llunyà que va parar sense problemes, i poc després en un llançament de falta. El Guíxols també va disposar d’ocasions clares de gol, com un xut d’Omar que Fucho refusà a fora de banda (20’). Seguidament, el travesser va evitar el gol de l’empat de Marc Casas, en un potent xut des de fora l’àrea (22’). Els de Toni Sánchez, tot i veure’s dominat pel rival, també van crear perill a la porteria rival, com Montero, amb un xut desviat, o Marçal, que va enviar una pilota al pal de la porteria de Fucho. L’Amer va tenir novament el gol de l’empat en una acció molt clara, una vaselina que va superar Gurt però que va sortir fora per molt poc. La rèplica no va trigar i va arribar per part de Callicó amb un potent tret que aturà el porter. Abans d’arribar al descans, l’ex de l’Olot Dani Alonso va aconseguir un golàs amb un xut llunyà que va tocar el pal i va entrar (37’). Amb l’empat a 1 i el deliri de l’afició local es va arribar al descans.

La segona part va ser una altra història. L’Amer no va aguantar el ritme vertiginós de la primera part, i els de Toni Sánchez van començar a jugar amb més comoditat a camp rival. Gurt va haver d’intervenir en un llançament de falta des de la frontal (50’), en una de les poques arribades dels locals al segon temps. Cinc minuts més tard, va ser Callicó qui va xutar una falta des de la frontal de l’àrea local, però Fucho va treure una mà miraculosa per evitar el gol. Passada l’hora de joc, va arribar l’1 a 2 en una acció de murri dels de la nostra ciutat. En un llançament ràpid d’una falta de Callicó que va sorprendre els propietaris, Pol Mitjà va aconseguir avançar novament els de Toni Sánchez rematant de cap una centrada de Diego Zayas. L’Amer va intentar reaccionar altre cop al gol rival, però les forces ja no ho van permetre davant un Guíxols que va demostrar per què és l’equip menys golejat de la lliga. Ja a la recta final del partit Brice va sentenciar el partit transformant un penal molt clar comès sobre Aitor.

L’Ateneu que acumula 11 matxs sense ser derrotat, la mateixa ratxa que va aconseguir entre el final de la campanya 2017/18 i l’inici de la 2018/19, concretament el dia 23 de setembre d’aquest últim any. Llavors sumaren 31 de 33 punts en joc, i ara 25.

Per aquest xoc l’entrenador dels de casa nostra va presentar una alineació amb tres variacions respecte de la precedent, entrant Diego Zayas, Marçal i Montero en lloc d’Aitor, Denilson i Sanding. Toni Sánchez tenia fins a 5 baixes: a les conegudes de Riki, Eloy Gámez, Castelló i Umar, per lesió, s’hi afegí la de Denilson, sancionat amb dos partits.

Després de l’aturada nadalenca, la lliga es reprendrà el dia 12 del pròxim mes de gener del 2020, i el Guíxols ho farà al Josep Suñer, a les 4 de la tarda, on tancarà la primera volta com a local enfront d’un altre equip ascendit com és l’Empuriabrava, que ocupa la dotzena posició de la classificació.

Recordar que els dies 26 de desembre i l’1 de gener de l’any que ve, al Guíxols Arena, i des de les 6 de la tarda fins a les 9 del vespre, es farà la tradicional quina organitzada pel futbol ganxó. Bones Festes i feliç 2020.

C.F. Amer: Fucho, Nuno, Capi (Romero, 75’), Martí, Pedro (Garríga, 65’), Pol Fàbrega (Albert, 65’), Nil Fàbrega (Bernat, 75’), Ballarín, Àlex de Cruz (Martínez, 65’), Alonso i Casas.

A.D. Guíxols: Gurt, Bilal, Lanzas (Aitor, 65’), Toumani, Diego Zayas, Pol Mitjà, Callicó, Omar (Guillem, 65’), Juanola (Sandy, 60’), Montero (Michel, 89’) i Brice.

Gols: 0-1 (4’) Brice. 1- 1 (37’) Alonso. 1-2 (62’) Pol Mitjà. 1-3 (85’) Brice, de penal.

Àrbitre: Pajares Requena. T.G.: Als locals Martí, Capi i Martínez; i als visitants Brice, Diego Zayas, Guillem, Omar i Toni Sánchez.