CE Besalú 1 – 2 AD Guíxols: “ORGULL DE LÍDER”

Els de Toni Sánchez aconsegueixen els 3 punts tot i quedar amb 10 jugadors més de mitja hora. Amb aquesta victòria, el Guíxols se situa líder en solitari.


El Guíxols va visitar dissabte passat el Besalú, equip revelació d’aquest inici de temporada que compartia, amb els ganxons, el liderat de 2cat1. Tot i fer una primera hora de joc molt completa on els blaugrana van posar-se 0 a 2 al marcador, unes mans desafortunades d’Umar va provocar la seva expulsió i que els locals retallessin distàncies transformant la pena màxima. D’aquí fins al final, els de Toni Sánchez van defensar amb dents i ungles el resultat.

El Guíxols va començar a guanyar el partit des d’abans del seu inici. Toni Sánchez, conscient del bon moment dels locals, i de les dimensions del terreny de joc, va sorprendre tothom canviant la disposició del seu equip sobre el terreny de joc. A més a més, va revolucionar per complet l’onze inicial, introduint fins a 5 novetats respecte partits anteriors i utilitzant alguns jugadors menys habituals. Però en aquest Guíxols tothom està molt endollat, i després dels 5 primers minuts on els locals van agafar la iniciativa, la resta de la primera part va ser de color blaugrana. Guille, que va jugar a un gran nivell compartint mig del camp amb Pol Mitjà, va tenir la primera ocasió pels ganxons, però no va arribar a definir. Poc més tard el nouvingut Denilson, que va estrenar titularitat, ho va provar amb un xut llunyà, però Conesa el va desviar a córner. El mateix Deni va ser qui va aconseguir avançar els blaugranes al marcador, amb una bona jugada que el va deixar sol davant el porter besaluenc, superant-lo amb un xut creuat (17′). El Guíxols va estar molt còmode sobre el terreny de joc, davant un Besalú que buscava contínuament pilotes llargues als seus davanters. Guillem va tornar a tenir una nova ocasió amb un xut llunyà, i posteriorment va ser Bilal qui va rematar de cap un córner, però la pilota va sortir per sobre el travesser. Sandy va estar a punt de rematar una centrada de Bilal, sense èxit, just abans que s’arribés a la mitja part.

La segona part va començar amb la mateixa tònica, i ben aviat Bilal va posar el 0 a 2 al marcador amb un remat de cap a la sortida d’un córner (53′). El Besalú, sense idees, semblava tocat i enfonsat, però només 3 minuts més tard va arribar l’acció que va canviar el tarannà del partit. En una jugada desafortunada, Umar va tocar la pilota amb la mà a l’interior de l’àrea, fet que va provocar que l’àrbitre li ensenyés la segona targeta groga i el Guíxols es quedés amb un home menys (55′). Martín va transformar el penal, retallant distàncies i donant novament ales al seu equip. Toni Sánchez va moure la banqueta per donar fortalesa defensiva al seu equip, davant un Besalú que intentava posar setge a l’àrea blaugrana. Tot i el domini aclaparador dels locals, van ser poques les ocasions clares que van tenir. La més clara, una falta a la frontal de l’àrea, però el xut d’Aguilar es va estavellar al travesser. El mateix Aguilar, l’home més perillós dels locals, va tenir el gol de l’empat, però la seva rematada es va topar amb una mà miraculosa de Gurt que va enviar la pilota a córner. El Besalú ho va intentar tot, però es va topar amb un Guíxols que va tirar d’orgull per defensar el resultat fins al xiulet final.


C.E. Besalú: Conesa, Cortina (Giron, 63′), Pares (Saric, 73′), Castany (Aisa, 73′), Vila (Garcia, 45′), Aguilar, Molina, Bensada, Juanola (Isaac, 45′), Teixidor i Nil.

A.D. Guíxols: Gurt, Bilal, Castelló, Toumani, Umar, Riki, Pol Mitjà, Guillem (Aitor, 81′), Denilson (Eloy, 73′), Sandy (Omar, 56′) i Brice.

Gols: 0-1 (17′) Denilson; 0-2 (53′) Bilal; 1-2 (56′, p.) Aguilar.

Àrbitre: Sr. Reixach Horno. TG als locals Isaac, Puigvert, Aguilar, Giron, Saric; als visitants Umar (33′, 55′), Riki, (35′) i Toni Sánchez (66′).

Amb aquesta victòria el Guíxols es queda sol al capdavant de la classificació amb 16 punts, a 2 punts del segon, el Farners. Diumenge vinent rebrem al Josep Sunyer un dels històrics de la categoria, el Can Gibert, que aquesta setmana va guanyar al Bosc de Tosca (5-3).