CEF BOSCDETOSCA 1 – 0 ADGUÍXOLS: “LA MANCA D’ENCERT CONDEMNA EL GUÍXOLS”

Els de Toni Sánchez, que van generar ocasions com per golejar el rival, van perdre el primer partit en tota la pretemporada i lliga.


Paradoxes del futbol. El Guíxols arribava a la quarta jornada amb unes xifres golejadores espectaculars, sumant una mitjana de 4 gols per partit. Dissabte els de Toni Sánchez van oferir un recital de futbol ofensiu a terres garrotxines, però no van ser capaços d’aprofitar cap de les innombrables ocasions que va generar, i ho van pagar molt car. De la que hauria pogut ser una golejada de les que es recorden durant temps, es va passar a una dura i injusta derrota que no hauria de tapar el bon partit que van fer els blaugranes.

El Guíxols no va sortir bé durant els primers minuts davant un Bosc de Tosca molt més endollat. Els locals van trobar per la banda dreta del Guíxols una bona arma per atacar amb les incursions de Dawda, que va portar de bòlit la defensa ganxona, i van generar un parell d’ocasions de perill. Els garrotxins es van avançar ben aviat, al minut 14, en recuperar una pilota a la banda i aprofitar que els visitants no estaven ben col·locats per centrar a Gaitán, que completament sol, va superar Bayona. Amb el gol els de Toni Sánchez van esperonar, i del minut 15 fins al final del partit, va ser un monòleg constant dels ganxons. Omar va estar a punt de marcar amb un bon xut llunyà que va rebutjar a córner Grabalosa. Posteriorment, va ser Brice qui va tenir dues oportunitats molt clares, una va evitar la rematada un defensa local a l’interior de l’àrea petita, i la segona el seu remat va sortir fregant el pal. Montero també va disposar d’una ocasió per empatar el partit, però el seu xut va tornar a sortir prop del pal de la porteria local. Poc després el mateix Montero va ser víctima d’un possible penal quan s’internava a l’àrea enmig dels dos centrals garrotxins, però l’àrbitre no va veure res punible. La primera part va acabar amb una jugada polèmica que els de Toni Sánchez van protestar de forma ostensible per unes mans de Dawda, que va evitar que el xut del davanter blaugrana agafés porteria. Els guixolencs van marxar molt empipats amb l’actuació arbitral, en considerar que no van seguir el mateix criteri d’un costat que de l’altre.

A la mitja part Toni Sánchez va moure la banqueta i va canviar tàcticament per generar més accions ofensives, i va aconseguir que el segon temps fos un vendaval d’ocasions del Guíxols. Sandy, que va sortir a la mitja part, va tenir la primera, però l’àrbitre li va xiular, incomprensiblement, falta al porter en una pilota que estava dividida. Montero va tornar a posar a prova Grabalosa, el millor del seu equip, que va evitar novament el gol de l’empat. Els locals es van veure superats en tot moment pel joc dels de Toni Sánchez, i només van aconseguir sortir del seu camp amb pilotades llargues a Gaitán, que intentava aprofitar alguna acció de contraatac.  Sandy va tornar a tenir a les seves botes el gol, però un defensa local va evitar la seva rematada, a porteria buida, desviant la porteria a córner. El rellotge corria en contra dels guixolencs, que no van parar d’atacar per evitar una derrota del tot immerescuda. Brice va tornar a tenir dues rematades al segon pal a boca de canó. La primera el seu remat de cap va marxar fora per poc quan la gent ja cantava el gol, i a la segona la pilota es va passejar a escassos centímetres de la línia de gol però no va arribar a rematar-la. Qui sí que va aconseguir marcar va ser Montero, però l’àrbitre li va anul·lar per clar fora de joc. Ja a les acaballes del partit, una altra de clara pel Guíxols a la sortida d’un córner, que entre el porter i un defensa van evitar l’empat sobre la mateixa línia de gol.

Massa premi per un Bosc de Tosca que va fer molt poc per guanyar el partit, i massa càstig per un Guíxols que es va mostrar molt superior al seu rival i, amb una mica més de sort, hauria pogut golejar en un camp on costa molt guanyar-hi.


CEF Bosc de Tosca: Grabalosa, Pares, Dorca, Prat, Dawda (Massegú, 76), Aulinas (Ruscalleda, 88′), Valle, Llorens (Carre, 69′), Vila (Banús, 69′), Gaitán (Darnés) i Serra.

AD Guíxols: Bayona, Bilal (Riki, 46′), Toumani, Umar, Eloy Gámez, Amós Gasca (Pol Mitjà, 76′), Callicó, Guillem (Sandy, 46′), Omar (Marçal, 59′), Montero (Michel, 88′) i Brice.

Gols: 1-0 (14′) Alejandro Gaitan.

Àrbitre: Sr. Massana Martin. T.G: als locals VAlle, Dawda, Pares, Banus, Grabalosa i Massegú; i als visitants Toumani, Amós, Umar, Marçal i Callicó.

Dissabte vinent tornem a jugar a domicili, i tornarem a La Garrotxa, per visitar el Sant Jaume de Llierca i tornar a recuperar el camí d’una victòria que ens ha girat l’esquena aquesta setmana.